Je bekijkt nu XFI Primeur: Driade Flow luidsprekerkabel en connector

XFI Primeur: Driade Flow luidsprekerkabel en connector

Het Nederlandse Driade presenteert een eigen luidsprekerkabel waarin kennis uit de quantummechanica is verwerkt. Eigenaar en bedenker Arnold Heres belooft meer diepte, meer ruimte tussen de instrumenten en een beter gedefiniëerd laag.

Driade is het geesteskind van Arnold Heres die in de jaren tachtig en negentig naam maakte met zijn bijzonder vormgegeven speakers. Dankzij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kreeg het merk een enorme schare fans. Heres verkocht het bedrijf in 1994 om onder andere aan de slag te gaan als ontwerper van gehoorapparaten en ging de hele wereld over.

Zonder de geestelijk vader bleek Driade niet levensvatbaar en verdween van de markt. Totdat in 2017 de speakers terugkeerden op de XFI editie van dat jaar. Tot groot genoegen van de nog steeds aanzienlijke schare fans bleek Heres zijn merk nieuw leven in te blazen.

https://x-fi-audioshow.nl/nieuws/xfi-primeur-driade-flow-luidsprekerkabel-en-connector/

 

Naast de speakers brengt Heres dit jaar wat nieuws naar de XFI: de Diade Flow speakerkabel. ‘Het afgelopen decennium heeft een opzienbarende verandering in het overdragen van muziek laten zien. Streaming en wifi hebben zich in zeer korte tijd aangediend. In dezelfde periode is echter weinig aandacht geschonken aan luidsprekerkabels. Het aanbod is weliswaar groot, maar bijna alle kabelmerken richten zich op de materiaalkeuze en de opbouw om het beste geluid te reproduceren’, zegt Heres.

Hij gaat verder: ‘Wij zijn een andere weg ingeslagen en hebben research gedaan naar het ad random gedrag van elektronen in elektromagnetische velden. Kennis die afkomstig is uit de quantummechanica. Het resultaat is verbluffend. De Driade Flow kabel geeft meer diepte, meer ruimte tussen de instrumenten en het laag is veel meer gedefinieerd zonder enige kleuring. De totale resolutie en informatie is opvallend toegenomen. Dit alles zonder enige hardheid of rauwe randjes. Het vloeit”, zegt Heres.

Voor een optimale verbinding met de kabel werd door Heres ook een nieuwe connector ontwikkeld. Deze connector, de Flow Copper G, heeft een minimale geleidende massa en een maximaal contactoppervlak.

Nieuwsgierig? Maarten Tjallingii van Driade gaat u op de XFI alles haarfijn uitleggen. Koop hier je tickets!